Let op! Deze pagina krijg je maar één keer te zien!

LIVE EN ONLINE Programma

PAK JE PUBLIEK

Je stem groot maken, zodat men ademloos luistert naar de kracht van je stem.
Dit is wat je zoekt...

Dit lesprogramma PAK JE PUBLIEK MET JE STEM
is een LIVE  training via ZOOM met ONLINE ondersteuning.
Ik leer je hoe jij moeiteloos jezelf laat zien en je stem laat horen.
Geen verlammende podiumangst, maar wel gezonde plankenkoorts.
Er zijn 4 lessen nodig om tot een bevredigend resultaat te komen.
Ik geef je 6 LIVE online lessen via ZOOM van 40 minuten.
Zodat je voor 4 lessen tijd vindt om in je eigen tempo mee te doen.

Ben jij een spreker, trainer...
Deze online LIVE training via ZOOM is geschikt voor je als jij...

 •  Graag LIVE leert van mij als Stem Mentor.
 • Het prettig vindt om zelf te bepalen waar en wanneer je leert.
 • Je eigen leerprocessen wilt blijven sturen.
 • Je vaardigheden wilt toetsen in deze oriëntatie cursus.
 • Op een laagdrempelige manier kennis wilt maken met mijn manier van werken.
 • Bereid bent om de confrontatie met jezelf aan te gaan.
 • Bereid bent om te ontdekken wat je wél kunt en waarom je iets niét kunt.

Ontdek hoe je kunt starten zonder technische kennis  nodig te hebben, zonder een dure studio te huren en zonder het advies van een zanger of zangeres die zelf nooit trainer, docent, coach of pedagoog is geweest.

Op het conservatorium leerden zangpedagogen en logopedisten mij om hun stemmen te imiteren op mijn gehoor.
Naast die opleiding zong ik 6 lange avonden per week in restaurants, een veel te lang programma voor een meisje van 17.
Ik zocht een pedagoog die mij de stemtechniek leerde voelen zodat ik niet aan mijn stembanden geopereerd hoefde te worden en op een gezonde manier mijn persoonlijke stijl kon gaan ontwikkelen. Die heb ik gevonden, maar niet op het Amsterdams Conservatorium. Lennart Rodriguez de Miranda leerde mij het échte gevoel van de beweging van de spieren voor de ademhaling en wat die beweging van de ademhaling voor gevolg heeft en veroorzaakt in je stem en in je lichaam.
Dat gun ik jou ook.
Zingen is een middel, niet het doel. Want welke woorden laat ik horen met mijn stem? Hoe ben ik zichtbaar en hoorbaar?
Wat zeg ik dan? Dat zeg ik dan!
Ik ontwikkelde een manier om tekst en muziek voor liedjes te schrijven.
Hoe presenteer ik mijzelf? Zo presenteer ik mijzelf.
Het antwoord op het vinden van jouw eigen stijl vind je in mijn P.A.Ë.R.L. Methode.
Het is een product waardoor jij jouw authentieke stijl gaat ontdekken en levenslang behouden.
Je leert wat je doet om je stem in vorm te houden zodat je nooit last hebt van podiumangst met stemproblemen als gevolg.
En transformeert energie in een eigen stijl. Dat gun ik iedereen.

De methode...
om je stem groter te maken

De S.A.S.K.I.A. P.A.Ë.R.L methode geeft je kracht, opluchting en ontspanning. Als je de instructies opvolgt, beloof ik je dat je er levenslang plezier van gaat hebben, want als je eenmaal geleerd hebt wat een goede stem is en als je het juiste gevoel gevonden hebt, ga je nooit meer iets doen wat niet goed is voor je stem!
Jij krijgt van mij praktisch uitgelegde informatie en instructies die direct goed effect hebben op je stem, fysiologisch en anatomisch.
Geen metaforen of fantasieën.
Je durft je mond open te doen en jezelf in de groep te laten horen.
Je leert zelfstandig oefeningen toe te passen bij het opstaan, koffie zetten en bij huishoudelijk werk.
Het kost je absoluut geen tijd, want:
een warming-up van 35 minuten levert je zoveel energie op dat je dagelijks 5 minuten vroeger wakker wordt en je bed uit springt.
Je oefent 35 minuten per week; je wint 35 minuten per week...
Mijn conclusie is dat het je geen minuut extra tijd kost! Zie je wel?

De stijl...
om je stem te groter te maken

Dit zit er in mijn online LIVE ZOOM programma, waarvan je het misschien niet direct verwacht, maar wat het wel mega-waardevol maakt:
Naast content over goed stemgebruik, maakte ik content over licht, geluid, ICT.
Hoe loop je als danser? Hoe zing je als zanger? Hoe praat als presentator? Hoe schrijf je als auteur. Hoe kijk je naar vormgeving als  artdirector?

Je  valt op door je authentieke uitstraling en stijl met jouw echte stem terwijl je uitstekend past bij mensen waar je mee werkt en mee leeft. Je hoort erbij en blijft een belangrijke schakel in de groep.
Je voegt iets toe: Stijl!

Bubbelen ontpant

Babbelen en Bodysing

Meld je aan en krijg direct toegang tot Het
LIVE en ONLINE programma: dIT IS MIJN STEM

Als je beslist voordat de klok op nul staat, krijg je jouw unieke inloggegevens per e-mail en kun je direct inloggen en aan de slag.
In de online omgeving vind je alle lessen van de P.A.Ë.R.L. methode en de P.A.Ë.R.L.  stijl om je stem in groter te maken.

Podiumangst

Versus gezonde plankenkoorts

Geloof in jezelf 

Je mag gezien en gehoord worden. Accepteer je stem zoals die door anderen gehoord wordt. Heb affiniteit met je stem

DIT IS MIJN STEM
is dé oplossing voor wie alles al weet

Het is dé oplossing voor wie alles geprobeerd heeft, maar onvoldoende resultaat heeft gehad.
Wie heeft ervaren hoe het niet goed gaat met de stem herkent direct waarom DIT IS MIJN STEM wél voor je werkt

Dit wordt jouw eigen stijl

Kopiëer DIT IS MIJN STEM met plezier en met humor en ontwikkel  zo jouw eigen stijl door de kwaliteit van je stem te vergroten en behoudt levenslang impact met een goede stem

Eigenaar Oersterk

Dit zeggen sprekers, trainers...

over DIT IS MIJN STEM

Inmiddels hebben 52 mensen de P.A.Ë.R.L. methode gevolgd.
Dit is een kleine greep uit de reacties van sprekers en trainers die er nog steeds gebruik van maken.

Mignon Krabbendam

Business Process Owner at Randstad Groep Ned.

Henriet Ooms

Leidinggevende in een Zorginstelling

Richard de Leth

Eigenaar Oersterk

Iedere trainer/ stemcoach hoort deze methode te hebben.
Saskia inspireert en prikkelt om jouw eigen stem nog krachtiger te laten horen. Het draait vooral om het ervaren, voelen en spelen. Ik heb enorm genoten van onze sessies, maar vooral van meer inzicht in hoe ik mijn eigen stem nog sterker kan aanspreken en benutten.’
Ik heb een OERsterk-pakket toegestuurd (en het boek ‘OERsterkin 6 weken’ persoonlijk ondertekend). Mogelijk heb je het al binnen :)
En dank voor je aanbod en je service. Waardeer ik.
Vitale groeten en alvast mooi weekend,
Richard de Leth
Oprichter OERsterk

Jessie van Loon

Business Blogschool

Saskia combineert gedegen theorie met inspirerende praktijk. Ik kwam binnen met de vraag ‘ik wil mijn stem volwassener laten klinken; hoe pak ik dat aan?’ Nou ja, binnenkomen? De Zoom-room binnenkomen. Ik lig op bed, dus offline lessen zijn voor mij niet mogelijk, en Saskia gaf online lessen. Lucky me! Ik ben blij dat ik steeds de opname van de les kreeg! Al snel waren we aan het zingen. Saskia zorgde ervoor dat ik via de adem de bodem van mijn stem vond. Daarna kon ik die techniek gebruiken bij het spreken. Als ik video’s van mezelf beluister van ‘voor’ en ‘na’, hoor ik verschil. Het gaat om oefenen. Ik kom zeker terug bij Saskia voor het vervolg

Monic Hendrickx

Filmactrice en winaar van 7 Gouden Kalveren

Luister naar welk geluid ik maak in de film met Paul Verhoeven in 2014 ‘Kenau’.  Mijn stem is in balans met het personage wat ik speel. Ik spreek met mijn hele, volle, natuurlijke stem. Ik neem de tijd om te ademen, zet komma’s en punten neer. Ik spreek met melodie, ritme in de lengte van de lettergrepen, hard en zacht en de klankkleur van het karakter wat ik speel. Dat leerde ik van Saskia toen zij nog in de Schinkelstraat 18" in Amsterdam woonde.

Wat zit er in DIT IS MIJN STEM?


6 LIVE Online stemlessen van mij als Stem Mentor via ZOOM

Dagen en tijden:
Maandag 17:00 uur
Donderdag 18:30 uur
Vrijdag 14:00 uur
Vanaf 1 september 2022 kunnen wij deze dagen en tijden wijzigen in overleg met elkaar.

Uiteraard mag je alle 6 lessen volgen.

Je hebt 4 lessen nodig om vooruitgang te boeken.

Ik geef 6 mogelijkheden op verschillende tijdstippen.

Zodat je zeker 4 keer aanwezig gaat zijn.

Module 1  
Kijk naar mij. Dit is mijn stem

t.w.v. € 127,00

Voelen en weten wat je doet.

Het bewust worden van je stem:
De wereld heeft mijn stem nodig Het gevoel van de beweging in
je lichaam.
Het horen van het geluid naar je
binnendoor.
Het horen van het geluid van je
mond naar je oren door de lucht
Voorbeelden in video's .
5 lessen

Module 2
Your Social Voice Challenge opgenomen met ZOOM 

t.w.v. € 127,00

12 LIVE ONLINE ZOOM lessen voor vrouwenstemmen en mannenstemmen.
In deze lessen krijgen de leerlingen alle aandacht die zij vragen van mij en van elkaar in break-out ROOMS.
Ik geloof in de kracht van het groepsgevoel.
12 lessen

Module 3
De P.A.Ë.R.L. methode 

t.w.v. € 279,00

Waarom mag en spreker wel onaangename geluiden maken en zeggen we tegen iemand die zingt dat diegene zangles moet nemen?
Zingen is het middel om een prettige stem te krijgen voor sprekers zowel als zangers.
Accepteer het geluid zoals anderen het horen.
12 lessen

Module 4 
Mannenstemmen en vrouwenstemmen met stijl

t.w.v. € 279,00

Als je denkt dat je er geen gevoel voor hebt, moet je het JUIST gaan doen.
Dit wil je hebben want dit heb je nodig: 
Weet HOE je over jezelf vertelt aan een presentator.
Ken je pitch om jezelf te kunnen aankondigen en presenteren met weinig woorden. Geloof in jezelf.
50 lessen

Tijdelijk krijg je bij ZO KRIJG JIJ JE STEM TERUG ook nog deze bonussen:

Om er zeker van te zijn dat je jouw droomresultaat haalt,
heb ik tijdelijk de volgende bonussen toegevoegd aan het programma

Presenteren, spreken, zingen

t.w.v. € 27,00

-De basistechniek voor het zingen met klassieke  voorbeelden, musical en jazz.
-De basistechniek voor de spreekstem door proza, poëzie en cabaret

Train het korte geheugen

t.w.v. € 79,00

Snap hoe je alles kunt onthouden als je technieken gebruikt uit de journalistiek en storytelling

Tijd hebben om te oefenen

t.w.v. € 79,00

Een checklist die je kunt afvinken
om dag en nacht bewust met je stem
om te gaan zodat je ongemerkt
je stem oefent 

Mag ik mij aan je voorstellen...

Hoi,

Ik ben Saskia Paërl

Mijn droom...

Ik was 6 jaar was toen mijn moeder, Suze Marz, de rol speelde van Patricia Fleet in Gieren op "'t Veilig Nest".
Ik bewonderde haar enorm. Dat wilde ik ook, toneelspelen!
Als 9 jarige puber, kende ik alle rollen van alle stukken waar zij Tom Poes in speelde uit mijn hoofd  "De Goudschat" ken ik nu nog!.
Er waren in 1960 geen goede microfoons op het toneel. Mijn moeder heeft mij toen liefdogenloos hardhandig geleerd om mijn dictie zodanig te perfectioneren, dat ieder woord glashelder te horen zou zijn, dwars door geroezemoes van het publiek heen. 

Het verstaanbaar zingen is me toen soms tot huilens toe bijgebracht en het schrijven ook. "Hoe gaat het met u?" Woorden moeten rijmen. Schrijf niet "En toen" of "Nou" of "En" Mijn moeder leerde mij om geen stiltes op te vullen met "eh" en uh".

Mijn droom kwam uit met spraak- en zangles...

Ik geniet elke periode van mijn leven van mijn stem  en heb impact in mijn presentatie. Terwijl er onverwacht opnieuw iets verandert in mijn leven weet ik dat ik iets ga veranderen in mijn stemgebruik. Zo heb ik ervaren dat een stem mijn leven lang verandert.
En door dat te voelen en te weten blijf ik een gepassioneerd mens, een 'gewoon mens' die iedere dag met plezier mijn volstrekt eigen professionele bijdrage levert en daardoor vitaal en gelukkig is en blijft. Ik gaf LIVE privézanglessen aan meer dan 600 leerlingen en reed helemaal alleen met de auto/bus/stationcar naar de theaters waar ik meer dan 3000 voorstellingen gaf. Dat doe ik nu nog steeds

Ik leerde om van mijn hart naar mijn hoofd en terug naar mijn ziel te gaan...

In het optreden creëer ik vanuit mijn herinnering en ervaring het leven zoals ik wilt dat het is. Het moment dat ik daar voor de mensen sta is immers echt? Deze werkelijkheid overschrijft een trauma.
Een traumatische herinnering blijft in de hersencellen van het geheugen bestaan, maar de nieuwe en praktisch uitstekend bruikbare belevenis komt eerder in het bewustzijn. Je vindt het leven opnieuw uit.

MAG IK EEN METAFOORGEBRUIKEN?
Hoe jij jouw werkelijkheid creëert met mijn methodiek.
Ik streef niet naar virtuositeit en perfectie maar ik luister naar je en naar jouw publiek. Dat is de manier om jouw authentieke stem te vinden en dat leer ik je in mijn lessen over jouw stem met de adem-, dictie en muzikale middelen oefeningen op toonladders.
Kwaliteit betekent meer betrokkenheid met je publiek en dus meer rendement en plezier met de P.A.Ë.R.L. stijl.

EN VOILÀ MIJN RESULTAAT
Ik ben levenslang financiëel vrij door mijn beroep. Ik was 7 jaar en besloot mijn stem vorm te geven om groot te worden.
Nu ben ik groot en kent heel Amsterdam mij al 50 jaar als zangeres, zangpedagoog, zangcoach, stem mentor, zangeres en poppenspeelster, in plaats van mij -al dan niet onbewust- te verschuilen achter een 'professionele façade' die mij stereotypeert en klein houdt.
Ik volg zelf zanglessen, danslessen, lessen in ICT en marketing, zodat ik je voorlopig genoeg inspiratie, instructie en correctie kan geven om jouw je gewenste resultaat te laten behalen.

HERKEN JE DAT?
Ben jij als professional zo goed voor je leerlingen als je zou willen zijn? Ik ben ervan overtuigd dat iedereen -dus ook jij- moeiteloos succesvol kan zijn en een Magisch leven kan leiden als Spreker en Trainer. Of heb jij het dromen opgegeven...
In dat geval moet je echt een afspraak maken voor een Gratis Strategie Gesprek voor de Stem via deze link
https://stemacademie.nu/strategiegesprek/

Je bedrijf is zo groot als jij bent. Vergroot je stem, vergroot je bedrijf

Vergroot je bedrijf, vergroot je wereld

Ervaringen

Wat cliënten en leerlingen zeggen over Saskia

Ik heb al eerder met Saskia Paërl mogen werken. Ze haalt het beste in je boven.

Miranda Bakker

Orthomoleculair Therapeut - apotheker Voedingsdeskundige en Leefstijlcoach

Saskia is begonnen met onderzoek naar Jamkazam en daar haakte ik op aan. Wij hebben samen een handleiding en methodiek ontwikkelt met deze software.
Saskia is fantastisch om mee samen te werken. Betrouwbaar, zorgvuldig, eerlijk en gewoon hartstikke leuk!

Nel Schippers

 Trainer van 'Ritmes in je Rugzak' voor teamcoaches - Djembe Agogo

Knap en smaakvol gemaakt, Sas, vakwerk!

Bettie Hubbeling

als kunstenaar coach ik coaches in het gebruik van creatieve werkvormen.

Ik heb Saskia leren kennen als iemand die echt kei hard werkt om het uiterste eruit te halen. Niet alleen doet ze dat voor haarzelf. Maar ook voor haar klanten. Ze laat zien dat "fouten" niet bestaan. En nieuwe uitdagingen er zijn om juist verder te komen. 

Ellen Borst

persoonlijke coach

Saskia heeft regelmatig zanglessen en combolessen overgenomen van docenten die verhinderd waren. Zij was altijd bereid om naar onze muziekschool te komen, ook als er gevraagd werd of zij heel snel aanwezig kon zijn. Veel kinderen en volwassenen hebben genoten van haar inspirerende en leuke lessen. Saskia, chapeau voor jouw speelse manier van lesgeven en kunst tot improviseren!

Muziekschool Amstelveen

PLATVORM C

Je eenmalige investering in DIT IS MIJN STEM

Totale waarde: € 997,00

Deze eenmalige aanbieding geldt nog:

DIT IS MIJN STEM

 • Kijk naar mij. Dit is mijn stem t.w.v. €127,-
 • Your Social Voice Challenge t.w.v. €127,-
 • De P.A.Ë.R.L methode t.w.v. € 297,-
 • Stemsoorten en stemtypen t.w.v. €297,-
 • BONUS Presenteren t.w.v. € 27,-
 • BONUS Korte geheugen t.w.v. €79,-
 • BONUS Oefentijd t.w.v. €79,-

Mis deze unieke kans niet!

Wat cliënten zeggen over DIT IS MIJN STEM

Wat mooi dat Saskia zoveel invalshoeken geeft in de les!

"Saskia heb ik rond 1980 leren kennen toen zij in het Koor van het Concertgebouw zong.
Jaren later was ze op zoek naar vernieuwing en repeteerde met onze Band. Toen heb ik zanglessen gevolgd bij haar.
Nu is het 12 jaar later en ga ik opnieuw bij Saskia privélessen volgen. 
De ONLINE leeromgeving heeft een enorme toegevoegde waarde waar ik absoluut van zal genieten!

Ingrid van Wezel

(Vertrouwenspersoon)

"

Saskia is gedreven, creatief, eerlijk, enthousiast, oprecht

Zij staat altijd met raad en daad voor je klaar. Ze helpt je verder in je ontwikkeling bij een goed stemgebruik.
Het zingen en begeleiden van de stem is haar op het lijf geschreven. Door haar goede uitleg van de technieken op alle niveaus, zijn de lessen vele malen effectiever.
Ze leert je de fijne kneepjes van haar vakgebied kennen en toepassen. Haarfijn legt ze uit wat er fysiologisch gebeurt bij het gebruik van je stem. Hierdoor kan je dit ook daadwerkelijk toepassen. Ze helpt je mee je stem naar een veel hoger niveau te brengen.
Door alles te integreren in mijn leven, klinkt mijn stem aangenamer, warmer en vriendelijker. Ook is het fijn dat je toegang blijft houden tot de lesstof zodat je gebruik kunt maken van de kracht van herhaling.
Dank je voor alles lieve Saskia

Annie

(Life-coaching)

"

Zij is altijd bereid om direct in te vallen voor een docent


Saskia heeft regelmatig zanglessen en combolessen overgenomen van docenten die verhinderd waren. Zij was altijd bereid om naar onze muziekschool te komen, ook als er gevraagd werd of zij heel snel aanwezig kon zijn. Veel kinderen en volwassenen hebben genoten van haar inspirerende en leuke lessen. Saskia, chapeau voor jouw speelse manier van lesgeven en kunst tot improviseren!

Muziekschool Amstelveen

(Platvorm C)

"

100% Tevredenheids Garantie 30-Dagen geldig

Ik weet 100% zeker dat je enorm veel inspiratie uit de P.A.Ë.R.L. methode gaat halen en als je de tips en technieken toepast zul je impact door je stem behouden en stemproblemen voorkomen.

Daarom durf ik je gerust een 30 dagen niet goed geld terug garantie te geven.
Stuur me een E-mail als je niet tevreden bent en je geld terug wilt. 

Meest gestelde vragen

Wat gebeurt er als ik mijzelf heb aangemeld?

Je krijgt binnen een paar minuten een E-mail met inloggegevens zodat je direct toegang krijgt tot de Paërl stijl

Hoe lang duurt het voordat ik toegang krijg?

Het is een online training, dus je krijgt direct toegang. De toegangscode wordt onmiddellijk per email gestuurd.

Hoe lang houd ik toegang tot DIT IS MIJN STEM?

Je hebt 'eeuwig' toegang tot de lessen.

Krijgt DIT IS MIJN STEM weleens een update?

Ja, regelmatig voeg ik nieuwe content toe. Uiteraard krijg je toegang tot de updates.

Als ik niet tevreden ben, mag ik dan mijn geld terugvragen?

Ja, als je ons binnen 30 dagen een email stuurt dan storten wij het geld terug zonder vragen te stellen.

Hoe kan ik contact opnemen?

Het beste kun je mij bereiken via het mobiele telefoonnummer 00316 45 222 678

>